Raluca Crisan header image

„U” Cluj și un exemplu de PR reușit

Post to Twitter

Echipa de fotbal de la Universitatea Cluj „a făcut o figură frumoasă” de PR, pentru care cei care au avut inițiativa merită felicitați: s-au împărțit în grupuri de câte 2-3, de la jucători la antrenor, director onorific și director, și au participat la festivitatea de deschidere a anului școlar la diverse școli și licee din oraș. Mi-a plăcut că n-au mers doar la școlile „de fițe”, ci au ajuns și la Liceul pentru Deficienți de Auz, de exemplu. Au încurajat copiii să învețe și au promovat noul stadion, a cărui inaugurare va fi luna viitoare, cu un mesaj „pe sufletul” suporterilor atât de atașați: „Familia U Cluj se întoarce acasă”.

Din perspectiva de PR, au ales un moment cât se poate de bun: au adus un element de noutate eternei știri „a început școala – emoția primului clopoțel – școlilele sunt/nu pregătite – discursul politicienilor – scumpirea florilor – hainele de discotecă ale fetelor de liceu”, astfel că toată presa a sărit pe subiect și au avut parte de-o mediatizare excelentă. Mi-a plăcut ideea.

Critică mică (tot de PR): căpitanului Gabi Boștină i-a scăpat o„perlă” nepotrivită contextului și demersului – „Cu greu mă gândesc la momentul în care am venit la şcoală, pentru că nu era o plăcere pentru mine, eu eram cu fotbalul” (citat din Adevărul). Știrea de pe site-ul oficial include două citate: Cosmin Irimieș, directorul executiv, și Gabi Boștină – aici, însă, căpitanul are o altă variantă: „Mi-e dor de anii de școală, normal. Nu cred că există cineva care să nu-și amintească cu drag de școală, de liceu.” Dacă tot apucase omul să faulteze, măcar să fi ales pentru site un citat din altcineva…

Postări similare

3 Comments on “„U” Cluj și un exemplu de PR reușit”

 1. #1 Dli
  on Oct 4th, 2011 at 12:33 pm

  U Cluj se face iar echipa mare spre bucuria suporterilor. Va cadea in sfarsit, uratul CFR. Ei credeau ca peste tot merge cu bani, au uitat de unde au pornit, si ma bucur. Fortza U.

 2. #2 Raluca
  on Oct 14th, 2011 at 10:37 am

  nu comentez la calitatea echipelor, nu mă pricep la fotbal. pe PR, însă, trebuie să remarc că U Cluj se mișcă mult mai bine, iar recent lansata fundație U e promovată destul de bine, așa că îi felicit.

 3. #3 nicole
  on Oct 25th, 2011 at 4:15 pm

  Inteligenta strategie de PR

Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Twitter links powered by Tweet This v1.8.2, a WordPress plugin for Twitter.